Gradska opstina Palilula

  • OBJAVLJENO 03.02.2023

    SARADNJA OPŠTINE SA FRANCUSKIM INSTITUTOM U NIŠU

    SARADNJA OPŠTINE SA FRANCUSKIM INSTITUTOM U NIŠU

    Predsednik Gradske opštine Palilula Niš Bratislav Vučković sa članom opštinskog Veća, prof.dr Miškom Živićem primio je 3.februara, u prostorijama opštine Moniku Damnjanović, direktorku Francuskog instituta u Nišu i njenu saradnicu za kulturu  Leoni Bernar.

    Prvi susret delegacije Francuskog instituta  u Nišu, koji ove godine obeležava 20 godina od osnivanjs i uspešnog rada u Nišu, sa rukovodstvom opštine Palilula protekao je u znaku razgovora o prijateljstvu i istorijskim vezama Srbije i Francuske, kao i mogućnostima intezivnije saradnje kroz obrazovne ustanove, institucije kulture, sporta, privredne subjekte.

    Opština Palilula je pre deset godina, u okviru ukupne saradnje Grada Niša – Gradske opštine Palilula i francuskog departmana Žirond u oblasti omladine, kulture i zaštite životne sredine, uz podršku ambasade Francuske u Srbiji, uspostavila saradnju sa francuskim gradom Dulenom. Nakon projekta koji su realizovali učenici i profesori gimnazija, potpisan je Sporazum o međusobnoj saradnji. Njihov primer sledili su i predsednici opština Palilula-Dulen, pa je potpisan i Sporazum o saradnji lokalnih uprava.  D.Vidojković

    FRANCUSKA NA PALILULI – IZ JUTRA U DAN (TV Zona plus)