Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 20.01.2023

    ПОМЕН ВОЈНИМ ЛЕКАРИМА И ОФИЦИРИМА НА СТАРОМ ГРОБЉУ

    ПОМЕН ВОЈНИМ ЛЕКАРИМА И ОФИЦИРИМА НА СТАРОМ ГРОБЉУ

    У оквиру програма обележавања 145 годишњице постојања и рада Војне болнице Ниш, председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић је са управником Војне болнице Ниш, пуковником др Вељком Милићем и сарадницима, положили цвеће на гробове војних лекара и знаменитих официра наше војске у ослободилачким ратовима против Турака, Балканском и Великом рату на Старом гробљу.

    У присуству делегације Војкске, Кола српских сестара и других удружења грађања, обилазак ових спомен обележја органиозовао је Мирослав Величковић аутор књиге “Споменици војника и ратника на Старом гробљу у Нишу”, овогодишњи добитник награде Града Ниша “11.јануар”.

    По речима Братислава Вучковића, “очигледно да је активност чишћења и уређења Старог гробља током прошле године, омогућила да боље упознамо овај простор, људе и догађаје из наше историје. То нас охрабрује да ут подршку Града, надлежних установа и потомака, још активније радимо на остваривању иницијативе да Старо гробље добије статус меморијалног парка.(Д.Видојковић)