Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 11.01.2023

    УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ГРАДА НИША „11.ЈАНУАР“

    Поводом Дана ослобођења Ниша од Турака, 11. јануара 2023. у сали Народног позоришта одржана је свечана седница Скупштине Града Ниша. Додељено је највише признање града „11.јануар“, колективима, Академском хору СКЦ и Народном позоришту Ниш и појединцима, Мирославу Величковићу аутору књиге ’’Споменици војника и ратника на старом гробљу у Нишу’’, Ђованију Антониолису извршном директору фабрике ’’Olimpias Knitting Serbia’’ и др Жељку Мирковићу филмском и тв аутору, редитељу и продуценту. Како је председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић истакао, ова свечаност је догађај којим чувамо и славимо наш град, поносни што му припадамо и што имамо прилику да пишемо његову историју, за времена која долазе, за генерације које ће наставити да га чувају и славе. Од пристиглих 30 предлога, Комисија за награде Града Ниша донела је одлуку да највише признање града „11. јануар“ додели најбољима међу најбољима, чије идеје доприносе промоцији и угледу нашег града. Лауреатима је честитала и градоначелница Ниша Драгана Сотитровски, која је истакла да од њих очекује да буду најбољи промотери града у држави и у свету. Једино знањем, посвећеним и преданим радом за уређенији и лепши град постајемо достојни борбе за слободу оних који су своје животе дали за њу пре 145 година. Пред нама су бројни изазови и спремни смо да, уз подршку државе, а у договору са грађанима радимо на стварању успешнијег града и бољих услова за живот у њему, нагласила је градоначелница. Овој свечаности присуствовао је и председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић. Признање “11.јануар” састоји се од статуете, спомен дипломе и новчаног дела. Укупни фонд награде је 500 хиљада динара и биће подељен на пет делова. Награда је установљена и додељује се од 1995. године. (Д.Видојковић)

    Поводом Дана ослобођења Ниша од Турака, 11. јануара 2023. у сали Народног позоришта одржана је свечана седница Скупштине Града Ниша. Додељено је највише признање града „11.јануар“, колективима, Академском хору СКЦ и Народном позоришту Ниш и појединцима, Мирославу Величковићу аутору књиге ’’Споменици војника и ратника на старом гробљу у Нишу’’, Ђованију Антониолису извршном директору фабрике ’’Olimpias Knitting Serbia’’ и др Жељку Мирковићу филмском и тв аутору, редитељу и продуценту.

    Како је председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић истакао, ова  свечаност је догађај којим чувамо и славимо наш град, поносни што му припадамо и што имамо прилику да пишемо његову историју, за времена која долазе, за генерације које ће наставити да га чувају и славе. Од пристиглих 30 предлога, Комисија за награде Града Ниша донела је одлуку да највише признање града „11. јануар“ додели најбољима међу најбољима, чије идеје доприносе промоцији и угледу нашег града.

    Лауреатима је честитала и градоначелница Ниша Драгана Сотитровски, која је истакла да од њих очекује да буду најбољи промотери града у држави и у свету. Једино знањем, посвећеним и преданим радом за уређенији и лепши град постајемо достојни борбе за слободу оних који су своје животе дали за њу пре 145 година. Пред нама су бројни изазови и спремни смо да, уз подршку државе, а у договору са грађанима радимо на стварању успешнијег града и бољих услова за живот у њему, нагласила је градоначелница.

    Овој свечаности присуствовао је и председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић.

    Признање “11.јануар” састоји се од статуете, спомен дипломе и новчаног дела. Укупни фонд награде је 500 хиљада динара и биће подељен на пет делова. Награда је установљена и додељује се од 1995. године. (Д.Видојковић)