Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 18.11.2022

    СРБИЈА У ТИМУ ОСАМ ЗЕМАЉА У БРИСЕЛУ – ПРАКТИЧНИ ПРИСТУП ОДРЖИВОСТИ РАДА СА МЛАДИМА

    Србија у тиму осам земаља у Бриселу - Практични приступ одрживости рада са младима

    У Бриселу је од 13. до 18. новембра 2022. одржан Ерасмус+ програм тренинга у организацији Youthproaktiv (www.youthproaktiv.org) из Белгије под називом Практични приступ одрживости рада са младима.

    На тренингу је било 27 учесника из осам земаља, из Грузије, Грчке, Србије, Турске, Северне Македоније, Словеније, Белгије и Јерменије. Трочлани тим Србије у коме је била и Ивана Јоцић Веселић, из Градске општине Палилула – Ниш, акредитован је од стране Удружења Интеркултуралис у Нишу (www.ikunews.com), које се успешно низ година бави пројектима из домена интеркултуралне едукације, културне размене младих, екологије и Ерасмус програма, (Youtube video)

    Тимови су прошли 30 сесија предавања и радионица. Учесници су имали простора да размене праксу, упознају са могућностима унапређења одрживог развоја и приступа.  Овај тренинг је помогао присутнима да дођу до иновативних, аналитичних и организационих вештина у дизајну различитих одрживих пројектних идеја. Тимови осам земаља у Бриселу су имали студијску посету Парламентаријуму, као и предавања гостујућих предавача организација Eurodesk, CIFAL..

    Практични приступ одрживости рада са младима