Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 03.02.2023

  САРАДЊА ОПШТИНЕ СА ФРАНЦУСКИМ ИНСТИТУТОМ У НИШУ

  САРАДЊА ОПШТИНЕ СА ФРАНЦУСКИМ ИНСТИТУТОМ У НИШУ

  Председник Градске општине Палилула Ниш Братислав Вучковић са чланом општинског Већа, проф.др Мишком Живићем примио је 3.фебруара, у просторијама општине Монику Дамњановић, директорку Француског института у Нишу и њену сарадницу за културу  Леони Бернар.

  Први сусрет делегације Француског института  у Нишу, који ове године обележава 20 година од оснивањс и успешног рада у Нишу, са руководством општине Палилула протекао је у знаку разговора о пријатељству и историјским везама Србије и Француске, као и могућностима интезивније сарадње кроз образовне установе, институције културе, спорта, привредне субјекте.

  Општина Палилула је пре десет година, у оквиру укупне сарадње Града Ниша – Градске општине Палилула и француског департмана Жиронд у области омладине, културе и заштите животне средине, уз подршку амбасаде Француске у Србији, успоставила сарадњу са француским градом Дуленом. Након пројекта који су реализовали ученици и професори гимназија, потписан је Споразум о међусобној сарадњи. Њихов пример следили су и председници општина Палилула-Дулен, па је потписан и Споразум о сарадњи локалних управа.  Д.Видојковић

  ФРАНЦУСКА НА ПАЛИЛУЛИ – ИЗ ЈУТРА У ДАН (ТВ Зона плус)