Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 20.05.2017

    НАШ НИШ У ЗНАКУ ИЗВИЋАЧА

    Савез извиђача града Ниша, протеклог викенда, по шездесет и трећи пут од оснивања је организовао своју Смотру. Овогодишња Смотра, најпре, је имала за циљ да промовише извиђачку организацију Ниша, која омогућује деци и младима да се у здравој атмосфери друже под будним оком својих старијих другара, али и да истовремено грађанима покажу квалитете извиђачке организације.

    Смотра је одржана 20. и 21. маја у центру града, логору на Црвеном крсту, нишавском кеју и нишкој Тврђави, где је био подигнут и табор.

    Свечаном отварању присуствовали су и челници града и општина: Александар Ждрале председник Градске општине Палилула, Дарко Булатовић, градоначелник Града Ниша, Братимир Васиљевић председник ГО Пантелеја са сарадницима, чланови градског Већа Ниша као и представници Војске Србије-ге4нерал Милосав Симовић, Командант копнене војске Србије овом приликом извиђачима је поручио да са поносом носе извиђачку мараму, да воле извиђачки позив и да воле Србију.

    Извиђачима се обратио и градоначелник Ниша Дарко Булатовић, који је окупљенима поручио да треба неговати активизам, да они као извиђачи јачају дух, снал ажљивост и припремају се за све изазове који их очекују у животу. Обраћањем генерал-потпуковника Симовића и градоначелника Дарка Булатовића, Смотра извиђача Ниша је и званично отворена.

    Суботу је обележио велики историјски час, у оквиру кога су учесници посетили нишке музеје, док се завршетак преподневног дела одиграо у нишкој Тврђави уз посету градској башти. Већ поподне се кренуло са извиђачким дисциплинама у нишкој Тврђави, а дан се је завршио састанком млађих брђана и брђанки (ровера) из Ниша и околних градова. Недеља је протекла у чишћењу дела Тврђаве и нишавског кеја, постављањем табли са еколошким порукама, а завршена постављањем кућица за птице и свечаним затварањем смотре.