Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 05.10.2018

    МИНИСТАР РАСИМ ЉАЈИЋ ОТВОРИО САЈАМ АУТОМОБИЛА У НИШУ

    МИНИСТАР РАСИМ ЉАЈИЋ ОТВОРИО САЈАМ АУТОМОБИЛА У НИШУ

    Девети по реду Сајам аутомобила отворен је данас (05.10.2018) у хали Чаир у Нишу. Око тридесет излагача и велики сајамски попусти које су одобриле ауто куће, довољан су разлог да сви љубитељи четвороточкаша овог викенда погледају своје омиљене моделе. Сајам је отворио министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

    У име Градске општине Палилула, која је подржала ову манифестацију и организовала свој штанд на Сајму, отварању „Ауто Мото Феста Ниш 2018.“ присуствовала је начелница општинске Управе Марија Брајдић.

    Аутомобилска индустрија је прва осетила ефекте велике економске кризе и тада су многи овакви сајмови у европи и свету престали да се организују. Зато је ово разлог више да будемо задовољни зато што се Сајам у Нишу одржава већ девети пут. Проглашавајући девети по реду Сајам аутомобила у Нишу отвореним Љајић је рекао да је од 2001. године у Србију ушло око 70 компанија из сектора аутомобилске индустрије, а да је десет одсто свих страних инвестиција у том сектору. „На крају крајева, 40.000 људи ради у тим компанијама и ово заправо јесте један од сектора који је локомотива и мотор развоја укупне наше привреде“, нагласио је Љајић. Од 15 највећих извозника у Србији, чак 5 је из ауто индустрије и остварују највећу производњу, подсетио је министар. „Овај Сајам није само битан за привреду, већ и за туризам Ниша и српски туризам и зато он заслужује још већу подршку државе“, рекао је Љајић.

    Градоначелник Ниша Дарко Булатовић честитао је организатору на успешно организованом Сајму са жељом да следећи десети јубиларни буде још бољи. „Овај Сајам потврђује да је Ниш регионални центар југоисточне Србије, а и потребу да све снаге које имамо искористимо како би у будућности имали све оно што нас чини великим и значајним центром“, додао је Булатовић.

    Начелница Нишавског округа Драгана Сотировски је изразила задовољство јер је Сајам сваке године све озбиљнији. „Нишу је потребан еxспо центар, тако да ћемо већ наредне године кренути са припремом изградње, па ће и ова велика манифестација добити адекватан простор“, казала је Сотировски.

    Оснивач Сајма аутомобила у Нишу Оливер Пауновић поцетио је присутне на оно што је покојни Мирко Алвировић, уредник емисије САТ рекао приликом отварања првог сајма: „“Ниш је добио Сајам аутомобила“,и додао „ја сам срћан и поносан због тога што је мој град добио највећу и најпосећенију привредно-туристичку манифестацију. Надам се да ћемо у најскорије могуће време добити и сајамски простор“.

    Девети по реду „Ауто Мото Фест Ниш 2018.“ у организацији City Marketing Centra биће отворен до 7.октобра. Радно време сајма је од 10 до 20 часова. Цена карте је непромењена и износи 200 динара.(Портал Нишке вести и ГО Палилула, Д.В.)

    РТВ Белами: Отворен Сајам аутомобила у Нишу