Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 08.04.2017

    „ЛАЗАРИЦЕ“ У ГОРЊЕМ МЕЂУРОВУ

    "ЛАЗАРИЦЕ" У ГОРЊЕМ МЕЂУРОВУ

    Поводом великог хришћанског празника „Лазарева субота“, у Горњем Међурову у дому Тонија и Јасне Илиески-седишту Коњичког клуба „Нониус“, девету годину за редом, одржана је под покровитељством Градске општине Палилула туристичко-културна манифестација „ЛАЗАРИЦЕ“ 2017. Бројне госте, учеснике овог програма, децу, њихове родитеље, поздравила је Марија Брајдић, начелница Управе општине Палилула.

    „Предности за развој туризма у нашој општини, осим саобраћајног положаја представљају и бројна природна и културна добра као и манифестације у култури попут ове у Горњем Међурову, која је захваљујући породици Илиески и Коњичком клубу „Нониус“ постала препознатљива у целом Региону. Брајдићева је истакла значај организовања ове манифестације, која је својеврсни подстицај за развој туризма на селу али и за очување традиције и културе Српског народа.

    Кишовито јутро, које су често обасјавали сунчеви зраци, отпочело је уз песму деце и прављењем венчића. На импровизованој позорници смењивали су се наступи фолклорних ансамбла деце. И такмичари у припремању рибље чорбе, две екипе из Међурова, Ђакус-Пејковац, извиђачи из одреда „Краљ Петар-Први“ и одреда поречана ШБ „Јадран“ били су део и овогодишњег програма. „Лазарице 2017“ су завршене проглашењем најлепшег Лазара и Лазарице, који су добили лепе поклоне организатора и покровитеља манифестације. (ЕКОполис)