Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 31.07.2018

    ,,КАРАВАН” РЕПУБЛИЧКИХ ИНСПЕКЦИЈСКИХ СЛУЖБИ У ПОСЕТИ ГРАДУ НИШУ

    ,,КАРАВАН” РЕПУБЛИЧКИХ ИНСПЕКЦИЈСКИХ СЛУЖБИ У ПОСЕТИ ГРАДУ НИШУ

    У ,,Каравану” републичких инспекцијских служби Нишавског управног округа, републички инспектори разговарали су са председницима пет градских општина, начелницима Општинских управа, начелницима Комуналних инспекција, уз присуство градоначелника Ниша, Дарка Булатовића и његовог заменика, Милоша Банђура. Председници Градских општина изнели су проблеме са којима се сусрећу.

    На првом месту, по речима председника општине Палилула Александра Ждралета и начелнице општинске Управе Марије Брајдић, на територији ГО Палилула то су комунални проблеми: ингеренције над сеоским водоводима, нелегално сахрањивање на дивљим гробљима, депоније и неконтролисано копање шљунка у коритима Јужне Мораве. Општина Црвени Крст започела је процедуру добијања статуса бање за Бању Топило. Од четири услова, три су већ испуњена. На том путу помагаће и Град Ниш. Напуштена домаћинства покојних власника или оних који живе у иностранству проблем су готово у свим општинама, јер нарушавају безбедност грађана.

    Граду је предложено да има локалног туристичког инспектора, јер се број туриста у Нишу повећао. Тржишна инспекција предложила је сарадњу са комуналном инспекцијом због контроле ванпијачне продаје. Како је на снази Уредба о забрани запошљавања, Управна инспекција сугерисала је начелницима Општинских управа и председницима општина да прерасподеле послове у оквиру постојећих радних места како би број чланова кабинета и Општинских управа био у законитим оквирима. У Нишавском управном округу додатно ће због постојећих недоумица бити одржан састанак посвећен сеоским водоводима и чувању животиња по рубним подручјима градских општина. Други састанак планиран је за петак, 03.августа 2018.године.(Д.В)

    РТВ БелаМи: Сеоски водоводи проблем локалних самоуправа