Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 13.01.2020

    ИЗГРАДЊА АМФИТЕАТРА ИСПРЕД ХРАМА Св.ПЕТКЕ

    Захваљујући људима добре воље, уз подршку Градске општине Палилула и у сарадњи са старешинством Храма Свете Петке у току је изградња амфитеатра за мултимедијалне програме у простору испред цркве код Железничке станице. Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале обишао је ову локацију која ће, захваљујући архитектонском пројекту мр Мише Станковића добити сасвим нови изглед. По речима председника, осим изградње амфитеатра, на овом простору биће постављене и клупе.

    „Желели смо да оплеменимо садржајима и овај простор у општини Палилула и добијемо још једно место за манифестације које могу да се реализују у близини цркве. Амфитеатар ће бити намењен разним уметничким удружењима, организацијама, школама, цркви и моћи ће да га користе у разне намене“, истакао је председник Ждрале.

    Осим изградње амфитеатра, у овом простору биће постављене и клупе, У плану су и други садржаји који ће оплеменити парк испред храма Свете Петке. Све зависи од расположивих финансијских средстава. Ову изградњу помажу људи добре воље, каже председник општине а ми смо ту да допринесемо остваривању грађанске иницијативе.(Д.Видојковић)