Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 12.05.2022

    ЕУ ПРО ПЛУС – ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБЈАВЉИВАЊУ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ И УВОЂЕЊЕ УСЛУГА ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ, МИКРО И МАЛА ПРЕДУЗЕЋА

    ЕУ ПРО ПЛУС - ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБЈАВЉИВАЊУ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ И УВОЂЕЊЕ УСЛУГА ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ, МИКРО И МАЛА ПРЕДУЗЕЋА

    Развојни програм ЕУ ПРО Плус који финансира Европска унија, а спроводи се у сарадњи са Министарством за европске интеграције објавио Јавни позив за достављање предлога пројеката за доделу бесповратних средстава за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа.

    У оквиру овог Јавног позива биће подржани предлози пројеката предузећа и предузетника који желе да набаве нову опрему или уведу услуге (увођење стандарда, унапређење технолошких процеса, сертификација и сл.), све са циљем отварања нових радних места и доприноса расту и развоју микро и малих предузећа, као и повећања њихове конкурентности.

    Право учешћа на јавном позиву имају предузетници, микро и мала предузећа која су регистрована за производну делатност или пружање услуга у једној од 99 локалних самоуправа укључених у реализацију програма ЕУ ПРО Плус, а који су основани у периоду од 1. јануара 2016. до 31. децембра 2020. године.

    Појединачни износ бесповратних средстава по пројекту је од 10.000 до 40.000 евра (уз обавезу апликанта да обезбеди сопствено учешће у инвестицији од мин. 20%, односно 15% за апликанте који припадају IV категорији развијености). Друштвено одговорне активности које доприносе локалним заједницама су обавезни део свих предлога пројеката који буду одобрени за финансирање. Све информације о позиву и обрасци за подношење пријаве доступни су на интернет страници www.euproplus.org.rs.

    Рок за достављање предлога пројеката је 30. јун 2022.године.