Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 31.05.2019

    „ЕВРОПСКА ПЕРСПЕКТИВА СРБИЈЕ И БУГАРСКО ИСКУСТВО У ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАМА“

    У организацији генералног конзула Републике Бугарске у Нишу, проф.др Едвина Сугарева, у великој сали Универзитета 31.маја одржан је округли сто под називом „Европска перспектива Србије и бугарскo искуствo у евроинтеграцијама“. Учеснике скупа су поздавили, његова екселенција, Радко Влајков, амбасадор Р.Бугарске у Р.Србији, Горан Милосављевић, помоћник Градоначелника града Ниша, Југослав Милачић, саветник министра за европске интеграције у Министарству за европске интеграције Владер Р.Србије и Снежана Андрић, ЕУ Инфо кутак у Нишу.

    Први панел са темом „Бугарско искуство у евроинтеграцијама и српски поглед на перспективу евроинтеграција“ отворилиу су Тања Михајлова, директорка Дипломатског института у Министарству спољних послова Р.Бугарске и ректор Универзитета у Нишу, проф.др Драган Антић. У другом панелу, о теми „Чланство у ЕУ – шансе и изазови“ говорили су проф.др Едвин Сугарев, генерални конзул Р.Бугарске у Нишу, Светлозар Ковачев, главни експерт у Дипломатском институту МИП Р.Бугарске и Николај Колев, и Илија Бонджолов, конзули у Генералном конзулату Р.Бугарске у Нишу.

    У раду овог скупа, у име Градске општине Палилула учествовали су: Марина Петковић, председница Одбора за еврпске интеграције Скупштине ГО Палилула, Адриана Анастасов, председница Скупштине ГО Палилула и Драган Стоиљковић, Управа ГО Палилула. (Д.В.ЕКОполис)