Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 29.09.2018

    АКТИВИРАЊЕ МЛАДИХ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА

    АКТИВИРАЊЕ МЛАДИХ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА

    Удружење Ротаракт клуб „Ниш – Константири Велики“, у сарадњи са Фитнес клубом „Легионари“ и подршку Градске општине Палилула организовало је 29.септембра Хуманитарни функционални турнир у основној школи „Душан Радовић“. Представник општине Палилула на турниру био је Филип Цветковић, сарадник у Канцаларији за младе Палилуле.

    Овај спортски догађај је осмишљен као полигонско фитнес такмичење и укључило је вежбе које су свима прилагођене и које развијају цело тело. Такмичење се одвијало у тимовима од 2 учесника, и промовисало је дружење и тимски рад. „Удружили смо се са у жељи да организујемо специфичан догађај у Нишу, истакла је председница Ротаракт клуба Александре Стојановић. Спорт и рекреацију су важан сегмент квалитетног и здравог живота, који све чешће изостаје као вид активности код младих. Нове, популарне методе вежбања желимо да приближимо свима и подстакнемо их да се активније баве спортом. Уложили смо своју енергију и средства и упутили позив организацијама да нам се придруже у овом хуманитарном пројекту. Ове године реализоваћемо и хуманитарну акцију „АктиВирање“ која за циљ има прикупљање новчаних средстава за куповину мобилијара за најугроженијих обданишта у Нишу, а све кроз спортску активацију младих. У реализацији ове хуманитарне акције већ се укључило неколико партнера који ће се ангажовати својим ресурсима како бисмо организовали што квалитетнији спортски догађај. Предшколска установа „Пчелица“ је одмах подржала иницијативу и саставила списак који садржи 10 обданишта на подручју Ниша, чија дворишта пружају најмање садржаја за игру и спотске активности деце.

    Ротаракт Клуб „Ниш-Константин Велики“ основан је 2007. године и окупља младе и амбициозне људе узраста од 18-30.година Током 11 година рада, по речима председнице Ротаракт клуба Александре Стојановић, организоване су бројне активности усмерене ка помоћи локалној заједници.(Д.В)